reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tažený závin s jablky

  • 400 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 100 g rostlinného oleje
  • 2 lžíce octa
  • cca 100 ml vody
  • špetka soli
  • strouhanka
  • cca 1 kg jablek
  • rozinky
  • plátky mandlí
  • vanilkový cukr
  • cukr krystal
  • skořice
  • máslo

Z mouky, vejce, oleje, trošky octa, špetky soli a vody, kterou přidáváme postupně, uhněteme vláčné těsto. To necháme zakryté utěrkou při pokojové teplotě odležet, pak ho vyválíme, na hřbetech rukou přeneseme na pomoučené plátno a opatrně ho vytahujeme do požadovaného tvaru. Zarovnáme okraje, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou a závin naplníme směsí nakrájených nebo nastrouhaných jablek s rozinkami, plátky mandlí, vanilkovým a krystalovým cukrem a skořicí. Pokud jablka pouštějí hodně šťávy, přidáme do náplně i strouhanku. Pečeme na 200 stupňů podle výkonu trouby asi 15 – 20 minut dozlatova. Během pečení troubu odvětráváme, aby se uvnitř nehromadila pára. Ještě teplý závin pomašlujeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/285-tazeny-zavin-s-jablky/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.