Na 4 porce budeme potřebovat:
- 800 g telecího hřbetu (na jeden steak 200 g),
mořskou sůl,
černý pepř,
1 lžíci olivového oleje,
4 lžíce másla,
2 lžíce krémového balzamikového octa,
2 lístky čerstvé šalvěje,
4 lžíce masového vývaru
Příloha:
- marinovaná cuketa,
- lilek,
- červená a žlutá paprika,
- čerstvá rukola
Telecí hřbet rozdělíme na 4 steaky. Osolíme, opepříme a lehce pokapeme olivovým olejem. V pánvi rozpálíme pár kapek oleje a maso na něm zprudka krátce opečeme ze všech stran. Na každý steak dáme 1/2 lžíce másla, šalvěj a dáme dopéci do trouby na 5 až 6 minut. Opečené maso přendáme na talíř. Pánev s výpekem vrátíme na oheň a výpek vyrestujeme. Pak do pánve vlijeme vývar a přidáme zbylé máslo a balsamicový ocet. Rozmícháme a dochutíme solí a pepřem. Steaky vrátíme do pánve a glazírujeme. Servírujeme na talíř s marinovanou zeleninou a dozdobíme rukolou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/teleci-hrbet-glazirovany-3-9-2009.html
Poslední tip, trik či komentář