reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí hřbet glazírovaný

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 800 g telecího hřbetu (na jeden steak 200 g),
    mořskou sůl,
    černý pepř,
    1 lžíci olivového oleje,
    4 lžíce másla,
    2 lžíce krémového balzamikového octa,
    2 lístky čerstvé šalvěje,
    4 lžíce masového vývaru

Příloha:

  • marinovaná cuketa,
  • lilek,
  • červená a žlutá paprika,
  • čerstvá rukola

 

Telecí hřbet rozdělíme na 4 steaky. Osolíme, opepříme a lehce pokapeme olivovým olejem. V pánvi rozpálíme pár kapek oleje a maso na něm zprudka krátce opečeme ze všech stran. Na každý steak dáme 1/2 lžíce másla, šalvěj a dáme dopéci do trouby na 5 až 6 minut. Opečené maso přendáme na talíř. Pánev s výpekem vrátíme na oheň a výpek vyrestujeme. Pak do pánve vlijeme vývar a přidáme zbylé máslo a balsamicový ocet. Rozmícháme a dochutíme solí a pepřem. Steaky vrátíme do pánve a glazírujeme. Servírujeme na talíř s marinovanou zeleninou a dozdobíme rukolou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/teleci-hrbet-glazirovany-3-9-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.