Suroviny:
- 1,5 kg telecí hrudi
- sůl, pepř
- tymián, bobkový list, nové koření, celý pepř
- 2 mrkve
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- petrželka
Nádivka:
- 5 starších rohlíků
- 100 g hub
- 2 cibule
- 4 vejce
- 2 dcl mléka
- plochá petržel
- tymián
- majoránka
- sůl, pepř
- muškátový oříšek
- česnek
Špenát:
- máslo
- cibule
- česnek
- hladká mouka
- mléko
- sůl, pepř
- 2 žloutky
Maso osolíme, opepříme, přidáme mrkev, petržel, cibuli, celer, bobkový list, nové koření, pepř. Pečeme 90 min. na 180°C, ke konci přidáme tymián, česnek a petrželku. Na másle orestujeme hřiby, přidáme česnek, osolíme.
Smícháme rohlíky, vejce, cibuli, mléko, muškát, majoránku, osolíme a dáme péct.
Špenátové pyré dáme na máslo, přidáme pokrájenou cibulku, česnek, trochu hladké mouky a mléka. Osolíme, opepříme, provaříme. Na konci přidáme 2 žloutky na zjemnění.
Zdroj: TELECÍ HRUDÍ S NÁDIVKOU A ŠPENÁTEM; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 03.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář