Suroviny:
- 600 g telecí kýty
- sůl
- mletý pepř
- olivový olej
Telecí kýtu osolíme, opepříme a na pánvi s trochou olivového oleje opečeme z obou stran. Podáváme s rizotem (viz níže).
Rizoto
- 1 hrnek rýže typu carnaroli nebo arborio (v Portugalsku arroz carolino)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g uzeného hovězího krku,
- olivový olej
- voda
- sůl
- 100 g mladého zelí
Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, na kostičky nakrájený uzený hovězí krk, přidáme rýži, osmahneme, zalijeme vodou, osolíme a dusíme 15 minut, až je rýže na skus a má krémovou konzistenci. Během vaření promícháme a podle potřeby doplníme vodu. Ke konci varu přidáme na tenké nudličky (Juliene) nakrájené mladé zelí.
Zdroj: Telecí kotleta s rizotem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1730-teleci-kotleta-s-rizotem/ [On-line 02.10.2016]
Dobrý den,
ráda se dívá na Váš pořad. Je to moc pěkné.
S pozdravem Jana Majzlíková