Pro 2 osoby
- 1 cibule
- 250 g žampionů
- 4 telecí medailonky {po 75 g)
- 150 g širokých nudlí
- sůl
- 2 lžíce oleje
- pepř
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 4 lžíce octa
- 250 ml vývaru
- 100 ml smetany
- 1 až 2 lžíce jišky nebo škrobu
- špetka cukru
- 70 g rukoly
Cibuli oloupeme a nasekáme. Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, očistíme a nakrájíme na polovič¬ky. Maso omyjeme, osušíme a kuchyňskou nití svážeme k sobě vždy dva medailonky. Široké nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
Medailonky opékáme z obou stran na oleji vždy 2 minuty. Osolíme, opepříme, vyjmeme je a necháme stát v teple. Ve vypečeně šťávě a tuku orestujeme za občasného míchání žampiony.Přidáme cibuli a tymián. Houby osolíme a opepříme a do vypeku přilijeme vývar, ocet a smetanu. Necháme přejít varem, omáčku zahustíme jíškou nebo škrobem, znova necháme přejít varem a dochutíme ji solí, pepřem a troškou cukru.
Rukolu očistíme, omyjeme a osušíme. Nudle slijeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Pak je smícháme s rukolou. Dáme na talíř a upravíme k nim telecí medailonky.
Přelijeme je omáčkou.
Poslední tip, trik či komentář