reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí medailonky s houbami

Pro 2 osoby

  • 1 cibule
  • 250 g žampionů
  • 4 telecí medailonky {po 75 g)
  • 150 g širokých nudlí
  • sůl
  • 2 lžíce oleje
  • pepř
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 4 lžíce octa
  • 250 ml vývaru
  • 100 ml smetany
  • 1 až 2 lžíce jišky nebo škrobu
  • špetka cukru
  • 70 g rukoly

Cibuli oloupeme a nasekáme. Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, očistíme a nakrájíme na polovič¬ky. Maso omyjeme, osušíme a kuchyňskou nití svážeme k sobě vždy dva medailonky. Široké nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
Medailonky opékáme z obou stran na oleji vždy 2 minuty. Osolíme, opepříme, vyjmeme je a necháme stát v teple. Ve vypečeně šťávě a tuku orestujeme za občasného míchání žampiony.Přidáme cibuli a tymián. Houby osolíme a opepříme a do vypeku přilijeme vývar, ocet a smetanu. Necháme přejít varem, omáčku zahustíme jíškou nebo škrobem, znova necháme  přejít varem a dochutíme ji solí, pepřem a troškou cukru.
Rukolu očistíme, omyjeme a osušíme. Nudle slijeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Pak je smícháme s rukolou. Dáme na talíř a upravíme k nim telecí medailonky.
Přelijeme je omáčkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.