reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí řízečky se šunkou a šalvějí

Potřebujeme:

  • 500 g telecí pečeně
  • 8 plátků parmské šunky
  • 8 velkých šalvějových lístků
  • sůl, bílý pepř
  • 100 g másla
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 4 dcl olivového oleje
  • 50 ml marsaly (italské dezertní víno),

Na rizoto:

  • 400 g rýže na rizoto
  • 1 cibuli
  • 100 g másla
  • 1 l masového vývaru (z kostky)
  • 1 balení šafránových blizen
  • sůl, pepř
  • 100 g strouhaného parmazánu.

Z telecí pečeně nakrájíme 8 malých řízečků a naplocho je stlačíme dlaní nebo hladkou stranou paličky na maso. Maso osolíme, opepříme, doprostřed každého řízečku položíme plátek parmské šunky a list šalvěje a spojíme s masem párátkem. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a při střední teplotě na něm opékáme řízečky z obou stran dohněda, celkem asi 5 minut. Hotové řízečky vyjmeme, uchováme v teple a do výpeku přidáme marsalu a bílé víno. Zahustíme máslem a nalijeme na maso.

Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme a zesklovatíme na másle a oleji. Přidáme nepropláchnutou rýži a obalíme ji tukem. Rýži zalijeme trochou vývaru a přidáme šafrán. Jakmile rýže vývar vsákne, přilijeme další. Osolíme a opepříme. Celkem vaříme na mírném ohni asi 20 min. Polovinu parmazánu a zbylé máslo vmícháme do rizota. Posypeme zbylým sýrem a rozdělíme na talíře spolu s řízky a omáčkou.

Zdroj: Telecí řízečky se šunkou a šalvějí; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/teleci-rizecky-se-sunkou-a-salveji-10-10-2014.html [On-line 11.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.