S CITRÓNOVOU ŠŤÁVOU A WORCESTERSKOU OMÁČKOU
- 1 brambor
- sůl
- 100g telecího filé
- 100g žampionů
- 1 malá cibule
- 2 snílky petržele
- 1 lžíce
- oleje
- pepř
- 1 lžička citrónové šťávy
- 100 ml bílého vína
- 1 lžíce smetanového sýra (Mascarpone, Ricotta)
- worcesterská omáčka
Brambor oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme ve slané vodě.
Maso osušíme a nakrájíme na nudličky. Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Petrželku omyjeme, necháme okapat, otrháme lístky a nadrobno je nasekáme.
Na rozehřátém oleji maso asi 2 minuty z každé strany zprudka opečeme. Přidáme houby a cibuli a při mírné teplotě vše 5 minut opékáme. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Podlijeme vínem a necháme přejít varem. Vmícháme smetanový sýr a opět necháme přejít varem. Přidáme petrželku a vše ochutíme solí, pepřem a worcesterskou omáčkou. Brambor vidličkou rozmačkáme a přidáme k masu.
Příprava: asi 30 minut
Na osobu: cca 440 kcal; 1840 kJ; bílkoviny: 25 g; tuky: 23 g; sacharidy: 26 g; cholesterol: 73 mg
Poslední tip, trik či komentář