- 2 fenykly,
- menší ciabatta
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku,
- 1 citrón,
- mozzarella,
- panák olivového oleje,
- malý panák octa,
- nakládaný zelený pepř,
- strouhaná citrónová kůra,
- malinový džem,
- mleté vlašské ořechy
- 1/2 lžíce cukru,
- sůl, pepř
Zálivka – ocet, citrónovou šťávu, ořechy, cukr, lžičku džemu, sůl a olivový olej rozmixujeme.
Na olivovém oleji opečeme ciabattu nakrájenou na kostičky se stroužkem rozdrceného česneku.
U fenyklu vyřízneme hořký střed a rozdělíme na lupínky, vložíme na pánev s olivovým olejem, přidáme půl cibulky nakrájené jemno, osolíme a opepříme. Do pánve přilijeme zálivku, mozzarellu na kousky a opečenou ciabattu. Necháme pod poklicí, dokud se sýr nerozpustí. Navrch přidáme nakládaný pepř a citrónovou strouhanou kůru.
Poslední tip, trik či komentář