reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bažant na bílém víně

  • 1 bažanta,
  • 50 g špeku,
  • 1 l bílého vína,
  • 2 dcl smetany,
  • 2 lžíce másla,
  • 1 lžíce hladké mouky,
  • 2 cibule,
  • 1 mrkev,
  • kousek celeru,
  • 1 petržel,
  • divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř)
  • citrónovou šťávu,
  • trochu cukru, sůl

Příloha

  • vařené brambory,
  • kapustičky s opečenou anglickou slaninou

Porce bažanta osolíme, opepříme a prošpikujeme špekem. Dáme do hrnce na máslo a přidáme zbytek pokrájeného špeku. Opečené porce poté vyndáme a v hrnci asi 5 minut restujeme kořenovou zeleninu, divoké koření a 2 cibule pokrájené nahrubo. Poté přidáme lžíci cukru, bílé víno a porce bažanta. A v tlakovém hrnci vaříme cca 15 min. Následně hrnec otevřeme, vyndáme porce a maso na mřížce v troubě dokřupava 5 – 7 minut opečeme.

Sos – do smetany přidáme lžíci mouky, promícháme, provaříme se zeleninou v hrnci a scedíme.

Na pánvi opečeme slaninu na kostičky a přidáme uvařené kapustičky. Promícháme a servírujeme.

Zdroj: Fotbalová legenda Jan Berger podává telecí pečeni; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/novinky/nove-babicovy-dobroty-fotbalova-hvezda-a-trener-jan-berger-podava-teleci-peceni.html [On-line 14.12.2013]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.