reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Teplý fenyklový salát s mozzarellou

  • 2 fenykly,
  • menší ciabatta
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku,
  • 1 citrón,
  • mozzarella,
  • panák olivového oleje,
  • malý panák octa,
  • nakládaný zelený pepř,
  • strouhaná citrónová kůra,
  • malinový džem,
  • mleté vlašské ořechy
  • 1/2 lžíce cukru,
  • sůl, pepř

Zálivka – ocet, citrónovou šťávu, ořechy, cukr, lžičku džemu, sůl a olivový olej rozmixujeme.

Na olivovém oleji opečeme ciabattu nakrájenou na kostičky se stroužkem rozdrceného česneku.

U fenyklu vyřízneme hořký střed a rozdělíme na lupínky, vložíme na pánev s olivovým olejem, přidáme půl cibulky nakrájené jemno, osolíme a opepříme. Do pánve přilijeme zálivku, mozzarellu na kousky a opečenou ciabattu. Necháme pod poklicí, dokud se sýr nerozpustí. Navrch přidáme nakládaný pepř a citrónovou strouhanou kůru.

Zdroj: Fotbalová legenda Jan Berger podává telecí pečeni; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/novinky/nove-babicovy-dobroty-fotbalova-hvezda-a-trener-jan-berger-podava-teleci-peceni.html [On-line 14.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.