reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Terina z uzeného úhoře

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 cibule nakrájené na půlkolečka,
  • 3 lžíce másla,
  • 2 jablka nakrájená na velmi slabé plátky,
  • 2 lžíce másla,
  • 200 g uzeného úhoře,
  • 4 ks foie gras,
  • sůl, pepř

Připravíme si dušenou cibuli. V kastrole rozpustíme máslo. Vsypeme pokrájenou cibuli a velmi pozvolna hodinu dusíme.
Na pánvi rozputíme máslo a opečeme plátky jablek.

Připravíme si jednu formu (terinu) nebo 4 malé formičky. Na dno naskládáme opečená jablka. Na ně urovnáme tenkou vrstvu dušené cibule. Na cibuli poskládáme kousky uzeného úhoře.

Rozpálíme pánev. Foie gras osolíme, opepříme a zprudka velmi krátce opečeme z obou stran. Přendáme je do formiček na vrstvu úhoře. Na povrch poskládáme opět plátky pečených jablek. Přiklopíme pečícím papírem a zatížíme.

Necháme v lednici ztuhnout minimálně 10 hodin. Pak terinku vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme třeba s listovým salátem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/terina-z-uzeneho-uhore-20-10-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.