Na 4 porce potřebujeme:
- 4 cibule nakrájené na půlkolečka,
- 3 lžíce másla,
- 2 jablka nakrájená na velmi slabé plátky,
- 2 lžíce másla,
- 200 g uzeného úhoře,
- 4 ks foie gras,
- sůl, pepř
Připravíme si dušenou cibuli. V kastrole rozpustíme máslo. Vsypeme pokrájenou cibuli a velmi pozvolna hodinu dusíme.
Na pánvi rozputíme máslo a opečeme plátky jablek.
Připravíme si jednu formu (terinu) nebo 4 malé formičky. Na dno naskládáme opečená jablka. Na ně urovnáme tenkou vrstvu dušené cibule. Na cibuli poskládáme kousky uzeného úhoře.
Rozpálíme pánev. Foie gras osolíme, opepříme a zprudka velmi krátce opečeme z obou stran. Přendáme je do formiček na vrstvu úhoře. Na povrch poskládáme opět plátky pečených jablek. Přiklopíme pečícím papírem a zatížíme.
Necháme v lednici ztuhnout minimálně 10 hodin. Pak terinku vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme třeba s listovým salátem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/terina-z-uzeneho-uhore-20-10-2009.html
Poslední tip, trik či komentář