Suroviny :
- ½ balení těstovin farfalle Panzani (lze použít i penne či torti – prasečí ocásky )
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 větší pórek, očištěný a pokrájený na kolečka
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (lepší je, když jsou v něm větší kusy, ale může být i drcený)
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř
- 100 g sýra s modrou plísní – Roquefort, Gorgonzola či třeba Niva
1) Dejte vařit těstoviny do velkého množství vroucí osolené vody. Než se vám uvaří, udělejte omáčku.
2) V pánvi na olivovém oleji opékejte pórek, dokud nezměkne (trvá to několik minut), pak k němu přidejte tuňáka a citronovou šťávu a rozmíchejte, prohřívejte ještě tak minutu, dvě, pak vypněte a přiklopte poklicí. Nastrouhejte si modrý sýr.
3) Uvařené těstoviny slijte. Přidejte těstoviny na pánev a dobře promíchejte. Na talíře dávejte jednotlivé porce se stejným množstvím omáčky a hojně je posypejte nastrouhaným modrým sýrem. Můžete ozdobit zelenou bylinkou (bazalka, hladkolistá petržel) nebo cherry rajčátky.
Zdroj: Těstoviny s tuňákem, pórkem a modrým sýrem; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/recepty-posledni-zachrany-od-karoliny?special=773951 [On-line 11.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář