reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

TĚSTOVINY SE SMETANOVO-LOSOSOVOU OMÁČKOU

Potřebujeme:

Na těstoviny:

  • Na každých 110 g hladké mouky:
  • 1 vejce
  • 0,5-1 lžíce vody
  • 0,5-1 lžíce oleje

Na omáčka:

  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 1 cibuli
  • 200 g lososa
  • 1 citron
  • 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
  • 1 lžičku másla
  • sůl
  • pepř

Těsto vypracujeme v hnětači 6-10 minut, rychlost 1-2. Nepříliš tuhé těsto necháme 90 minut odpočinout, nejlépe však přes noc. Odpočinuté těsto vkládáme do robotu a tvoříme těstoviny. Ty pak vaříme v osolené vodě (na 1 litr vody 10 g soli) 1-3 minuty.

Na drobno nakrájíme cibulku a dáme ji do kastrolu zesklovatět na másle. Přidáme strouhanou citronovou kůru. Když se hezky rozvoní, vmícháme smetanu a povaříme do krémové hustoty, pak vsypeme nakrájené kousky lososa, osolíme, opepříme a krátce prohřejeme (3-5 minut), ale už nevaříme. Okyselíme citronovou šťávou a dochutíme bazalkou. Omáčkou přelijeme těstoviny.

Zdroj: TĚSTOVINY SE SMETANOVO-LOSOSOVOU OMÁČKOU; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/testoviny-se-smetanovo-lososovou-omackou.html [On-line 29.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.