Potřebujeme:
Na těstoviny:
- Na každých 110 g hladké mouky:
- 1 vejce
- 0,5-1 lžíce vody
- 0,5-1 lžíce oleje
Na omáčka:
- 400 ml smetany ke šlehání
- 1 cibuli
- 200 g lososa
- 1 citron
- 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
- 1 lžičku másla
- sůl
- pepř
Těsto vypracujeme v hnětači 6-10 minut, rychlost 1-2. Nepříliš tuhé těsto necháme 90 minut odpočinout, nejlépe však přes noc. Odpočinuté těsto vkládáme do robotu a tvoříme těstoviny. Ty pak vaříme v osolené vodě (na 1 litr vody 10 g soli) 1-3 minuty.
Na drobno nakrájíme cibulku a dáme ji do kastrolu zesklovatět na másle. Přidáme strouhanou citronovou kůru. Když se hezky rozvoní, vmícháme smetanu a povaříme do krémové hustoty, pak vsypeme nakrájené kousky lososa, osolíme, opepříme a krátce prohřejeme (3-5 minut), ale už nevaříme. Okyselíme citronovou šťávou a dochutíme bazalkou. Omáčkou přelijeme těstoviny.
Zdroj: TĚSTOVINY SE SMETANOVO-LOSOSOVOU OMÁČKOU; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/testoviny-se-smetanovo-lososovou-omackou.html [On-line 29.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář