reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Těstoviny se špenátem, ricottou a bazalkou

Suroviny:

  • 400 g penne nebo jiných trubek
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 balení baby špenátu, asi 250 g nebo listový, čertsý i mražený
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 250 g ricotty
  • svazek bazalky
  • 60 g opražených mandlí, nasekaných
  • parmazán k podávání (hobliny nebo strouhaný

Postup: těstoviny uvařte v osolené vodě takzvaně na skus, orientačně se řiďte návodem na obalu, ale průběžně je ochutnávejte, aby byly přesně akorát.

Mandle nasekejte, lehce orestujte nasucho na pánvi a odložte stranou.

Oloupaný stroužek česneku rozmáčkněte naplocho nožem.

V hluboké větší pánvi rozehřejte olej, vhoďte česnek a opékejte ho na mírnějším ohni. Jakmile se začne zabarvovat, vyhoďte ho a do pánve přidejte špenát. Promíchejte a jakmile špenát zavadne, trvá to asi půl minuty až minutu zakápněte ho citronovou šťávou a osolte a opepřete a odstavte z ohně. Vmíchejte ricottu, polovinu bazalky, nasekané a je-li třeba, přilijte trochu vody z těstovin a zamíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Těstoviny slijte, promíchejte s obsahem pánve a vmíchejte zbylé bazalkové lístky.

Podávejte s opraženými mandlemi a strouhaným sýrem a zbylými bazalkovými lístky.

Prima tip: Pokud použijete mražený špenát, vsypte mražené listy do vroucí vody a jakmile povolí, sceďte ho a vymačkejte přebytečnou vodu a listy překrojte, ale jen na větší kusy. Dále pokračujte stejně.

Zdroj: Těstoviny se špenátem, ricottou a bazalkou; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-pro-stihlou-linii-dobrou-naladu  [On-line 26.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.