Potřebujeme:
- 400g špaget,
- 3-4 lžíce extra panenského olivového oleje,
- 2 stroužky česneku,
- 1 čerstvou chilli papričku,
- 1 lžíci listové petrželky,
- sůl, pepř
Aby nebyly spaghetti aglio, olio e peperoncino jen velmi jednoduché, ale také velmi lahodné, použijte špagety z tvrdé pšenice, extra panenský olivový olej z prověřených zdrojů, čerstvý česnek plný pronikavé vůně a šťavnatou chilli papričku.
Pro vaření těstovin platí několik základních pravidel:
- Těstoviny potřebují spoustu vody, aby měly během vaření prostor k pohybu.
- Na 100g suchých těstovin počítejte s litrem hodně osolené vody.
- Těstoviny do hrnce vkládáme teprve v okamžiku, kdy je voda v plném varu.
- Nejlepším způsobem, jak zjistit, zda jsou špagety uvařené, je ochutnání, nikoliv časový údaj na obale.
- Těstoviny by měly být uvařeny al dente, tj. na povrchu měkké, avšak ve středu pevné.
Příprava:
Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Papričky podélně rozkrojíme, vyjmeme semínka a dužninu nakrájíme na malé kousky. V menší pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme česnek s papričkou. Na mírném ohni opékáme, až se česnek začne zbarvovat dozlatova – NESMÍ ZHNĚDNOUT, PAK JE HOŘKÝ! Sejmeme z ohně a zlehka osolíme. V hrnci mezitím přivedeme k varu vodu, vložíme špagety, promícháme, aby se nepřilepily ke dnu a vaříme bez pokličky al dente – na skus! Pak špagety scedíme a promícháme s osmahnutým česnekem, peperoncinem a olivovým olejem. Posypeme petrželkou a ihned podáváme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-testoviny-spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino-27-5-2011.html
Poslední tip, trik či komentář