reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Těstoviny – Spaghetti aglio, olio e peperoncino

 

Potřebujeme:

  • 400g špaget,
  • 3-4 lžíce extra panenského olivového oleje,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 čerstvou chilli papričku,
  • 1 lžíci listové petrželky,
  • sůl, pepř

Aby nebyly spaghetti aglio, olio e peperoncino jen velmi jednoduché, ale také velmi lahodné, použijte špagety z tvrdé pšenice, extra panenský olivový olej z prověřených zdrojů, čerstvý česnek plný pronikavé vůně a šťavnatou chilli papričku.

Pro vaření těstovin platí několik základních pravidel:

- Těstoviny potřebují spoustu vody, aby měly během vaření prostor k pohybu.
- Na 100g suchých těstovin počítejte s litrem hodně osolené vody.
- Těstoviny do hrnce vkládáme teprve v okamžiku, kdy je voda v plném varu.
- Nejlepším způsobem, jak zjistit, zda jsou špagety uvařené, je ochutnání, nikoliv časový údaj na obale.
- Těstoviny by měly být uvařeny al dente, tj. na povrchu měkké, avšak ve středu pevné.

Příprava:

Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Papričky podélně rozkrojíme, vyjmeme semínka a dužninu nakrájíme na malé kousky. V menší pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme česnek s papričkou. Na mírném ohni opékáme, až se česnek začne zbarvovat dozlatova – NESMÍ ZHNĚDNOUT, PAK JE HOŘKÝ! Sejmeme z ohně a zlehka osolíme. V hrnci mezitím přivedeme k varu vodu, vložíme špagety, promícháme, aby se nepřilepily ke dnu a vaříme bez pokličky al dente – na skus! Pak špagety scedíme a promícháme s osmahnutým česnekem, peperoncinem a olivovým olejem. Posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-testoviny-spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino-27-5-2011.html

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


6 − pět =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.