Na 4 porce potřebujeme:
- 600 g kuřecích prsou,
4 lžíce thajské zelené kari pasty,
2 ks citronové trávy,
4 ks limetových listů,
fish sauce,
zázvor,
600 ml kokosového mléka,
6 lístků thajské bazalky,
2 limety,
palmový cukr,
2 ks thajského lilku,
1 mini pak choi,
8 třešňových rajčat
Příloha:
- 1 šalotka,
2 šálky rýže,
3 šálky vody,
1 lžíce másla,
sůl
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Rýži pečlivě propereme ve vlažné vodě, scedíme a necháme vykapat v cedníku. V menším kastrole zpěníme na másle nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme rýži a krátce ji orestujeme. Osolíme a zalijeme třemi šálky vody. Uvedeme do varu a pomalu vaříme, dokud se voda nevyvaří pod povrch rýže. Přiklopíme pokličkou a vložíme do rozehřáté trouby. Troubu vypneme a rýži necháme 20 minut dusit v troubě.
Mezi tím připravíme kari. V hrnci zahřejeme kokosové mléko a rozmícháme v něm kari pastu. Přidáme nožem naklepanou citronovou trávu, limetové listy, nakrájený zázvor a pomalu sváříme cca 15 minut. Základ na kari ke konci dochutíme fish saucem a palmovým cukrem, scedíme do druhého rendlíku.
Do připraveného kari přidáme na nudičky nakrájené kuře a překrájený thajský lilek. Pomalu v kari uvaříme kuře a ke konci přidáme mini pak choi, bazalku a rajčata. Dle potřeby dochutíme fish saucem, palmovým cukrem a limetou. Podáváme s dušenou rýží.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/thajske-zelene-kari-s-ryzi-25-5-2010.html
Poslední tip, trik či komentář