reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Thajské zelené kari s rýží

Na 4 porce potřebujeme:

  • 600 g kuřecích prsou,
    4 lžíce thajské zelené kari pasty,
    2 ks citronové trávy,
    4 ks limetových listů,
    fish sauce,
    zázvor,
    600 ml kokosového mléka,
    6 lístků thajské bazalky,
    2 limety,
    palmový cukr,
    2 ks thajského lilku,
    1 mini pak choi,
    8 třešňových rajčat

Příloha:

  • 1 šalotka,
    2 šálky rýže,
    3 šálky vody,
    1 lžíce másla,
    sůl

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Rýži pečlivě propereme ve vlažné vodě, scedíme a necháme vykapat v cedníku. V menším kastrole zpěníme na másle nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme rýži a krátce ji orestujeme. Osolíme a zalijeme třemi šálky vody. Uvedeme do varu a pomalu vaříme, dokud se voda nevyvaří pod povrch rýže. Přiklopíme pokličkou a vložíme do rozehřáté trouby. Troubu vypneme a rýži necháme 20 minut dusit v troubě.

Mezi tím připravíme kari. V hrnci zahřejeme kokosové mléko a rozmícháme v něm kari pastu. Přidáme nožem naklepanou citronovou trávu, limetové listy, nakrájený zázvor a pomalu sváříme cca 15 minut. Základ na kari ke konci dochutíme fish saucem a palmovým cukrem, scedíme do druhého rendlíku.

Do připraveného kari přidáme na nudičky nakrájené kuře a překrájený thajský lilek. Pomalu v kari uvaříme kuře a ke konci přidáme mini pak choi, bazalku a rajčata. Dle potřeby dochutíme fish saucem, palmovým cukrem a limetou. Podáváme s dušenou rýží.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/thajske-zelene-kari-s-ryzi-25-5-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.