Potřebujeme:
- 400 g pevného tofu
- 2 lžíce červené kari pasty
- 600 ml kokosového mléka z konzervy
- 1/2 lžičky palmového nebo třtinového cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- šťávu z jedné limetky
- 250 g zmrazeného cukrového hrášku
- 8 vajec na tvrdo uvařených a rozkrojených napůl
- 8 lžic neslazených burských oříšků
- 2 až 3 červené chili papričky nakrájené na kousky
- olej na smažení
- jasmínová rýže
- hrst lístků sladké bazalky
- hrst zeleného koriandru
Tofu nakrájíme na kostky a opečeme je na oleji. Vyjmeme a dáme okapat na utěrku. Na výpeku v pánvi ohřejeme kari pastu, přidáme kokosové mléko a přivedeme k varu. Přidáme cukr, tofu a hrášek a vaříme do zhoustnutí omáčky.
Přidáme rozpůlená vejce, ochutíme rybí omáčkou, limetkovou šťávou a při podávání posypeme bazalkou, koriandrem a oříšky. Podáváme s jasmínovou rýží.
Thajské kari je ideální připravovat ve woku.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/thajske-zelene-kari-s-ryzi-25-5-2010-2.html
Poslední tip, trik či komentář