reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Studená jahodová polévka

Na 4 porce potřebujeme:
Polévka:

  • 300 g jahod,
    350 ml bílého smetanového jogurtu,
    150 ml mléka,
    2 lžíce moučkového cukru,
    1 lžíce medu,
    50 g bílé čokolády na posypání

Knedlíčky:

  • 3 plátky toastového chleba,
  • 50 ml mléka,
  • 100 g měkkého polotučného tvarohu v kostce,
  • 1 vejce,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 3 lžíce hrubé mouky,
  • špetka soli do těsta a 1 lžička soli do vody na vaření,
  • 2 lžíce oleje na potření knedlíčků

Jahody rozmixujeme (několik jahod si necháme na ozdobení), pokud nám vadí semínka, tak pyré přecedíme. Smícháme s jogurtem, mlékem, cukrem a medem. Dáme do chladničky vychladit.

Mezi tím připravíme knedlíčky. Toastový chléb nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme vsáknout. Tvaroh smícháme s vejcem, vanilkovým cukrem, moukou a solí. Spojíme s namočeným chlebem a z těsta připravíme malé knedlíčky. Vaříme je v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Po uvaření je potřeme olejem a necháme vychladnout.

Polévku rozlijeme do misek a přidáme knedlíčky. Nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou a ozdobíme kousky jahod.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/studena-jahodova-polevka-16-6-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.