reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Thajské zelené kari s rýží

Potřebujeme:

  • 400 g pevného tofu
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 600 ml kokosového mléka z konzervy
  • 1/2 lžičky palmového nebo třtinového cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • šťávu z jedné limetky
  • 250 g zmrazeného cukrového hrášku
  • 8 vajec na tvrdo uvařených a rozkrojených napůl
  • 8 lžic neslazených burských oříšků
  • 2 až 3 červené chili papričky nakrájené na kousky
  • olej na smažení
  • jasmínová rýže
  • hrst lístků sladké bazalky
  • hrst zeleného koriandru

Tofu nakrájíme na kostky a opečeme je na oleji. Vyjmeme a dáme okapat na utěrku. Na výpeku v pánvi ohřejeme kari pastu, přidáme kokosové mléko a přivedeme k varu. Přidáme cukr, tofu a hrášek a vaříme do zhoustnutí omáčky.

Přidáme rozpůlená vejce, ochutíme rybí omáčkou, limetkovou šťávou a při podávání posypeme bazalkou, koriandrem a oříšky. Podáváme s jasmínovou rýží.

Thajské kari je ideální připravovat ve woku.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/thajske-zelene-kari-s-ryzi-25-5-2010-2.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.