Potřebujeme:
- 1 balíček skleněných úzkých nudlí,
- 4 lžíce rostlinného oleje,
- 1 lžičku sezamového oleje,
- 3 jarní zelené cibulky,
- 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky,
- 5 stonků řapíkatého celeru,
- 1 mrkev,
- 1 balíček hub Shiitake nebo Jidášova ucha,
- 100 g čerstvých fazolových nebo sójových výhonků,
- 2 lžíce rybí omáčky,
- 2 lžíce rýžového octa,
- 2 lžíce palmového nebo tmavého cukru,
- 200 g nasekaných nepražených arašídů nebo kešu,
- 4 lžíce chilli omáčky,
- ½ hrnku nati koriandru,
- 2 limetky
Houby namočíme asi na hodinu do vody a pak je 10 minut povaříme. Zchladíme a nakrájíme na nudličky. Instantní nudle upravíme dle návodu, propláchneme je a zchladíme. Pokud máme rýžové nudle, dáme je do horké vody na 6 minut, poté je scedíme, propláchneme a překrájíme na menší kousky. Všechnu zeleninu nakrájíme na nudličky a oříšky posekáme. Ocet smícháme s rybí omáčkou, přidáme nasekaný česnek, cukr, chilli a zalijeme teplou vodou. Všechny suroviny smícháme, zalijeme zálivkou, promícháme a nakonec přidáme nastříhaný koriandr. Necháme odležet v chladu a poté podáváme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/thajsky-nudlovy-salat-1-12-2011.html
Poslední tip, trik či komentář