Na 4 porce potřebujeme:
- 200 g hovězího roštěnce,
- olej na pečení masa,
- modré a bilé hroznové víno – 5 kuliček od každého,
- mango a papája 3–4 plátky od každého,
- mátu,
- 1ks limety,
- chili papričku,
- česnek,
- palmový cukr,
- fish sauce,
- pažitku,
- mini řeřichu
Na pánvi s olejem opečeme steak medium rare a necháme zhruba 6 až 7 minut odležet. Poté ho nakrájíme přes vlákna na tenké plátky.
V mixéru připravíme dresink na salát. Smícháme dva díly limetové šťávy, jeden díl fish sauce, čerstvou mátu, čili papričku, česnek a nastrouhaný, nebo nasekaný palmový cukr – vše rozmixujeme.
Plátky masa smícháme v misce s vypeckovaným hroznovým vínem a ochutíme dresinkem. Na talíř poskládáme plátky manga a papáji. Do středu dáme masový salát a ozdobíme bylinkami.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/thajsky-salat-z-hoveziho-masa-8-6-2010.html
Poslední tip, trik či komentář