- kelímek (250 g) sýru Ricotta
- šlehačka
- 100 g piškotů
- 1 dcl kávy
- 2 kávové lžičky amaretta
- balíček vanilkového cukru
- kakao na posypání
Uvaříme silnou kávu. Ricottu rozmícháme v misce, přidáme i dvě kávové lžičky amaretta a vanilkový cukr. Ušleháme šlehačku a vmícháme k ostatnímu. Pak piškoty namáčíme do kávy a skládáme do misky. Jednotlivé vrstvy prokládáme krémem a tu poslední dozdobíme kakaem. Necháme vychladit.
Ja pouzivam tiez mascarpone a miesto amareta davam baileys. Ale postup rovnaky. Ziadne surove vajcia.
Jo a pak neni treba pouzivat slehacka. Originalni italsky recept uziva jen mascarpone.
Spravne se pouziva Mascarpone, coz je italsky syr. Ricotta je italsky tvaroh.