Ingredience
- 60 g nesoleného másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 ml mléka
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 žloutek
- Sůl
- Muškátový oříšek
- Mletá paprika
- 100 g sýra Gruyére
- Bílý toastový chléb
- Hořčice
- Farmářská šunka
Založíme si klasický bešamel. Ke konci do něj dáme sladkou papriku, muškátový oříšek, hořčici a žloutek. Toastový chléb zbavíme kůrek. Dáme na něj šunku. Přelijeme bešamelem a posypeme sýrem. Překlopíme dalším toastem. Mezitím si na pánvi rozpustíme máslo. Toast začneme opékat z obou stran. Navrch dáme opět sýr. Nakonec toast dáme ještě do trouby, stačí 3 minuty při 190 stupních.
Zdroj: Toast croque monsier; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1845-toast-croque-monsier/ [On-line 04.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář