reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Toasty s hermelínem a hruškami

 

  • 125 ml bílého vina
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 4 zralé hrušky
  • 2 lžíce cukru
  • 200 g šunky
  • 350 g hermelínu
  • 2 lžíce mandlových lupínků
  • 8 plátků toastového chleba
  • 40 g másla
  • 40 g rybízového želé

Víno a citrónovou šťávu uvedeme do varu. Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Půlky obrátíme ve víně, posypeme cukrem a přikryté podusíme. Šunku nakrájíme na drobné kostičky a vychlazený sýr na plátky. Mandle opražíme bez přidání tuku. Toastový chléb nejprve na sucho opečeme a necháme vychladnout. Poté jednotlivé plátky potřeme máslem, rozdělíme na ně šunku a přikryjeme je sýrem. Navrch položíme hrušky a potřeme je mírně máslem. Toasty položíme na spodní mřížku trouby a přibližně 5 minut zapékáme při 175 °C. Nakonec hrušky naplníme rybízovým želé a posypeme opraženými mandlovými lupínky.
Velmi lahodnou chuť pokrmu ještě podpoříte, použijete-li dobře vyzrálé hrušky a sýr, který obsahuje nejméně 45 procent tuku v sušině. Toasty servírujte na listu hlávkového salátu ozdobeném brusinkami. K vytvoření příjemné atmosféry stačí už jen sklenka bílého polosuchého vína.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.