Potřebujeme:
- 400 g špaget,
- 800 g zralých keříkových rajčat,
- 100 ml olivového oleje,
- 1 jarní cibulku,
- 5 stroužků česneku,
- 1 chilli papričku,
- 100 g italských černých oliv,
- 100 ml červeného vína,
- několik kousků sušené pomerančové kůry,
- 2 lžíce třtinového hnědého cukru,
- čerstvé bylinky: bazalku, oregano, tymián,
- 100 g parmazánu na strouhání,
- pepř, sůl
Rajčata dáme na pečící papír na plech, osolíme, přidáme část bylinek a necháme v troubě na 200°C péct asi 30 minut. V kastrolu rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek, papričku i pomerančovou kůru, cukr a pozvolna osmažíme dozlatova. Přidáme upečená rajčata (několik si jich necháme na ozdobu) i se šťávou, bylinky, přilijeme víno a pod pokličkou dusíme doměkka. Omáčku rozmixujeme dohladka a propasírujeme sítem. Nakonec vložíme posekané olivy.
Těstoviny uvaříme al dente a podáváme s omáčkou a parmazánem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/tomatova-omacka-z-pecenych-rajcat-s-testovinami-20-10-2011.html
Poslední tip, trik či komentář