reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tomatová omáčka z pečených rajčat s těstovinami

Potřebujeme:

  • 400 g špaget,
  • 800 g zralých keříkových rajčat,
  • 100 ml olivového oleje,
  • 1 jarní cibulku,
  • 5 stroužků česneku,
  • 1 chilli papričku,
  • 100 g italských černých oliv,
  • 100 ml červeného vína,
  • několik kousků sušené pomerančové kůry,
  • 2 lžíce třtinového hnědého cukru,
  • čerstvé bylinky: bazalku, oregano, tymián,
  • 100 g parmazánu na strouhání,
  • pepř, sůl

Rajčata dáme na pečící papír na plech, osolíme, přidáme část bylinek a necháme v troubě na 200°C péct asi 30 minut. V kastrolu rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek, papričku i pomerančovou kůru, cukr a pozvolna osmažíme dozlatova. Přidáme upečená rajčata (několik si jich necháme na ozdobu) i se šťávou, bylinky, přilijeme víno a pod pokličkou dusíme doměkka. Omáčku rozmixujeme dohladka a propasírujeme sítem. Nakonec vložíme posekané olivy.
Těstoviny uvaříme al dente a podáváme s omáčkou a parmazánem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/tomatova-omacka-z-pecenych-rajcat-s-testovinami-20-10-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.