- 500 g těstovin tortellini (můžeme použít i plněné masem nebo sýrem)
- 150g šunky
- 1 cibulka
- 2 stroužky česneku
- lžíce oleje
- 1 malá konzerva hrášku
- 100g šlehačky (nebo zakysané smetany)
- 500 g drcených rajčat (sterilovaných)
- pepř, sůl
- oregano
- bazalka
- 200 g sýra
Těstoviny uvaříme dle návodu. Na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibulku a utřený česnek. Přidáme na větší kostičky pokrájenou šunku, hrášek a drcená rajčata, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a oregano a zvolna povaříme. Asi po 15 minutách přidáme šlehačku a promícháme. Uvařené těstoviny na talíři přelijeme hotovou omáčkou a ozdobíme lístky bazalky.
Poslední tip, trik či komentář