Ingredience
- 4 špenátové tortilly
- 2 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- Pažitka
- Krémový sýr
- 2 jarní cibulky
- 4 ředkvičky
- 8 plátků uzeného lososa
- 1 ledového salátu
- 1 uzený úhoř
- 1 čerstvý křen
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce zakysané smetany
- Citron
- Sůl
- Pepř
- 4 pšeničné tortilly
- ½ ledového salátu
- Snítky koriandru
- 1 červená cibule
Úhoře naporcujeme na filety, které nakrájíme na kousky. Smícháme majonézu, zakysanou smetanu, šťávu z citronu a křen. Cibulku nakrájíme najemno, ledový salát nadrobno. Tortillu potřeme vodou a lehce prohřejeme na pánvi. Tortillu potřeme dresinkem a posypeme salátem, na který položíme rybu, cibulkou a koriandrem. Tortillu zabalíme pomocí potravinářské fólie.
Vejce vařená natvrdo rozmačkáme, přidáme olivový olej, sůl a pepř. Pažitku nakrájíme nadrobno a smícháme se sýrem. Osolíme a opepříme. Ředkvičky a jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Tortillu navlhčíme a prohřejeme v pánvi. Poté ji potřeme sýrem, posypeme salátem, na který rozetřeme vejce. Navrch položíme lososa. Přidáme ředkvičky a pažitku. Zabalíme pomocí potravinářské fólie.
Zdroj: Tortilové vrapy z uzených ryb; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2093-tortilove-vrapy-z-uzenych-ryb/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář