- hladká mouka 200 g
- vejce 4 ks
- mléko 250 ml
- rozinky 50 g
- vlašské ořechy
- sůl 1 špetka
- vanilkový cukr 2 lžíce
- máslo 2 lžíce
- cukr moučka na posypání
- jablka, oloupaná a nakrájená na kousky 100 g
Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem
Oddělte žloutky od bílků. V míse utřete žloutky s cukrem a solí, přidejte mléko, mouku a ušlehejte. Vzniklou směs nechte chvíli odpočinout.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do žloutkové směsi.
V pánvi rozpusťte máslo, vlejte připravené těsto, zasypte rozinkami a pod pokličkou pomalu pečte. Výška těsta v pánvi by měla být 2–3cm.
Když je těsto z jedné strany hotové, otočte ho a nechte dojít. Upečenou placku natrhejte na menší kousky, vyjměte z pánve a nechte stranou.
Do pánve vložte zbytek másla a nechte ho rozpustit. K máslu přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.
Přidejte na kousky nakrájené jablko, ořechy a promíchejte.
Na závěr do pánve vraťte na kousky natrhané těsto a naposledy vše promíchejte.
Trhanec dejte na talíř, zlehka ho posypte moučkovým cukrem a podávejte.
Poslední tip, trik či komentář