reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tradiční trhanec s jablky

  • hladká mouka 200 g
  • vejce 4 ks
  • mléko 250 ml
  • rozinky 50 g
  • vlašské ořechy
  • sůl 1 špetka
  • vanilkový cukr 2 lžíce
  • máslo 2 lžíce
  • cukr moučka na posypání
  • jablka, oloupaná a nakrájená na kousky 100 g

Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem

Oddělte žloutky od bílků. V míse utřete žloutky s cukrem a solí, přidejte mléko, mouku a ušlehejte. Vzniklou směs nechte chvíli odpočinout.

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do žloutkové směsi.

V pánvi rozpusťte máslo, vlejte připravené těsto, zasypte rozinkami a pod pokličkou pomalu pečte. Výška těsta v pánvi by měla být 2–3cm.

Když je těsto z jedné strany hotové, otočte ho a nechte dojít. Upečenou placku natrhejte na menší kousky, vyjměte z pánve a nechte stranou.

Do pánve vložte zbytek másla a nechte ho rozpustit. K máslu přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.

Přidejte na kousky nakrájené jablko, ořechy a promíchejte.

Na závěr do pánve vraťte na kousky natrhané těsto a naposledy vše promíchejte.

Trhanec dejte na talíř, zlehka ho posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Zdroj: Tradiční trhanec s jablky; TV Prima, http://www.iprima.cz/varicelecesko/recepty/tradicni-trhanec-s-jablky [on-line 16.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.