reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Trdelník

Potřebujeme:

  • 280 g hladké mouky
  • 150 ml vlažného mléka
  • 35 g másla
  • 35 g sádla
  • 15 g krupicového cukru
  • 13 g čerstvých kvasnic
  • 3 vaječné žloutky
  • špetku soli

Ingredience na posyp:

  • 200 g cukru
  • 1 lžičku skořice
  • 1 sáček vanilkového cukru

Z kvasnic, mléka a lžičky mletého cukru připravte kvásek. Máslo a sádlo vyšlehejte se 3 vaječnými žloutky do pěny, přidejte mouku, zbylý cukr (10 g) a promíchejte. Do těsta dejte kvásek, důkladně zpracujte a nechte 30 – 45 minut vykynout.

Poté připravte cca metr dlouhé válečky. Naviňte na formu, konce založte a rozválejte na potřebnou tloušťku. Potřete máslem a nechte 15 minut kynout.

Následně pečte 20 – 25 minut při 200 °C. Během pečení 2 x otočte o 1/3, jednou potřete máslem. Znovu potřete máslem a obalte v cukrové směsi se skořicí. Po upečení sejměte úchyt a trdelník opatrně sesuňte.

Zdroj: Trdelník; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/trdelnik-4-12-2014.html [On-line 05.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.