reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový fondant

Potřebujeme:

  • 90 g hořké čokolády ze 70 % kakaového podílu,
  • 3 vejce,
  • 90 g krupicového cukru,
  • 90 g másla,
  • 50 g hladké mouky

Na malinovou omáčku:

  • 200 g malin,
  • 50 g cukru,
  • solamyl,
  • 40 ml vody,
  • vanilkovou zmrzlinu na servírování

Čokoládu rozpustíme. Pak do ní přidáme máslo a žloutky a vyšleháme. Bílky vyšleháme na sníh a smícháme ho s čokoládovou směsí a pak vmícháme mouku. Těsto rozdělíme do vymazaných a vysypaných formiček. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 12 minut, záleží na velikosti formiček. Do kastrůlku dáme maliny, cukr a vodu a povaříme. Přidáme solamyl rozmíchaný ve vodě a svaříme. Z trouby vyndáme pečený fondat a vyklopíme ho na talířek. Přidáme zmrzlinu a malinovou omáčku.

Zdroj: Čokoládový fondant; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/cokoladovy-fondant-3-12-2014.html [On-line 05.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.