Na 24 kousků si připravíme:
- 200 g másla
- 1000 g švestek
- 4 vejce
- 150 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 300 g hladké mouky
- 1 balíček vanilkového pudinku
- tuk a hrubou mouku na plech
- 20 g hrubého krystalového cukru
Máslo pokrájíme na malé kousky a při pokojové teplotě necháme změknout. Omyté švestky osušíme, podélně rozpůlíme a vypeckujeme. Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh.
Změklé máslo utřeme se žloutky, s moučkovým i vanilkovým cukrem do pěny. Zlehka vmícháme sníh a mouku promísenou s pudinkovým práškem a vypracujeme vláčné těsto.
Do plechu s vyššími okraji, vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou, vlijeme těsto, rovnoměrně rozetřeme a poklademe půlkami švestek.
Zasypeme hrubým krystalovým cukrem a v předehřáté troubě pečeme při teplotě 160 °C asi 45 minut.
Poslední tip, trik či komentář