reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Melounová marmeláda

Na 4 skleničky (po 250 ml) si připravíme:

  • 1 kg vodního melounu
  • 500 g cukru
  • 1 sáček želírovacího prášku
  • šťávu ze 6 citronů

Meloun rozpůlíme, nakrájíme na plátky a odkrojíme z něj kůru. Melounovou dužinu zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostičky.

Melounové kostičky dobře promícháme s želírovacím práškem, vložíme je do hrnce, zalijeme citrónovou šťávou a přivedeme za stálého míchání k varu. Jakmile hmota vře, přisypáváme opatrně cukr a dobře promícháváme.

Melounovou směs za stálého míchání ještě asi 5 minut povaříme.

Ještě horkou marmeládou naplníme sklenice, pevně je uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Pak necháme marmeládu vychladnout.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.