reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Džem s kiwi

Na 6 skleniček (po 180 ml) si připravíme:

  • 1,2 kg jablek
  • 1 lžíci citrónové šťávy
  • 5 kiwi
  • 400 g pískového cukru

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu pokrájíme. Dáme ji do širšího kastrolu, podlijeme 50 ml vody, přidáme citrónovou šťávu a jablka za stálého míchání rozvaříme. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky.
Jablečné pyré přivedeme za stálého míchání k varu a kiwi do něj přidáme. Potom po částech vmícháme cukr a vaříme ještě asi 5 minut.
Horký džem lijeme do čistých skleniček, dobře uzavřeme a obrátíme asi na 5 minut dnem vzhůru.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.