reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Treska s chřestem, bramborovými rösti a smetanovo-cibulovou omáčkou

Ingredience:

  • 800 g filetu z tresky
  • sůl
  • mletý pepř
  • máslo

Rösti

  • 4 brambory
  • 1 lžíce soli
  • mletý pepř
  • máslo

Oškrábané syrové brambory nahrubo nastrouháme, v míse smícháme se solí a necháme 20 minut odležet, až se z brambor vytáhne voda. Brambory vymačkáme, přendáme na utěrku a vymačkáme zbytek vody. Brambory namačkáme do máslem vytřeného okruží a pečeme při 180 °C 40 minut.

Chřest

  • 20 ks zeleného chřestu
  • sůl
  • mletý pepř
  • máslo
  • trochu olivového oleje
  • citronová šťáva

Na lžíci másla a pár kapách olivového oleje opečeme očištěný chřest, osolíme a zakápneme citronovou šťávou.

Omáčka

  • 1 šalotka
  • máslo
  • 1,5 dl bílého vína
  • 4 dl smetany
  • 1 dl zakysané smetany
  • plocholistá petrželka

Šalotku nakrájíme na klínky a opečeme ji na másle dosklovata, zalijeme bílým vínem, smetanou, vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme, 10 minut provaříme, redukujeme na omáčkovou konzistence, na závěr vmícháme nasekanou petrželku.

Zdroj: Treska s chřestem, bramborovými rösti a smetanovo-cibulovou omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1593-treska-s-chrestem-bramborovymi-rosti-a-smetanovo-cibulovou-omackou/  [On-line 09.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.