Ingredience:
- 800 g filetu z tresky
- sůl
- mletý pepř
- máslo
Rösti
- 4 brambory
- 1 lžíce soli
- mletý pepř
- máslo
Oškrábané syrové brambory nahrubo nastrouháme, v míse smícháme se solí a necháme 20 minut odležet, až se z brambor vytáhne voda. Brambory vymačkáme, přendáme na utěrku a vymačkáme zbytek vody. Brambory namačkáme do máslem vytřeného okruží a pečeme při 180 °C 40 minut.
Chřest
- 20 ks zeleného chřestu
- sůl
- mletý pepř
- máslo
- trochu olivového oleje
- citronová šťáva
Na lžíci másla a pár kapách olivového oleje opečeme očištěný chřest, osolíme a zakápneme citronovou šťávou.
Omáčka
- 1 šalotka
- máslo
- 1,5 dl bílého vína
- 4 dl smetany
- 1 dl zakysané smetany
- plocholistá petrželka
Šalotku nakrájíme na klínky a opečeme ji na másle dosklovata, zalijeme bílým vínem, smetanou, vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme, 10 minut provaříme, redukujeme na omáčkovou konzistence, na závěr vmícháme nasekanou petrželku.
Zdroj: Treska s chřestem, bramborovými rösti a smetanovo-cibulovou omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1593-treska-s-chrestem-bramborovymi-rosti-a-smetanovo-cibulovou-omackou/ [On-line 09.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář