Ingredience:
- filet z tresky
- voda
- citron
- sůl
Ve vyšší pánvi přivedeme vodu k varu, osolíme, zakápneme citronem, do vody vložíme i vymačkaný citron, naskládáme porce tresky a pozvolna 3–4 minuty vaříme, poté vyjmeme.
Příloha
- čerstvé mladé zelí
- zelený chřest
- máslo
- citron
V kastrolu rozehřejeme máslo, osolíme, zalijeme citronovou šťávou, vložíme na jemné proužky nakrájené zelí, chvilku podusíme (případně podlijeme troškou zeleninového vývaru) a přidáme vrchní části chřestu, osolíme a půl minutky povaříme.
Omáčka
- zeleninový vývar z chřestu či jiné zeleniny
- smetana
Do zeleninového vývaru vešleháme smetanu a zredukujeme.
Servírujeme porci zelí s chřestem, tresku a přelijeme trochou omáčky.
Zdroj: Treska se zelným salátem a smetanovou omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1470-treska-se-zelnym-salatem-a-smetanovou-omackou/ [On-line 12.08.2014]
Poslední tip, trik či komentář