reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Treska se zelným salátem a smetanovou omáčkou

Ingredience:

  • filet z tresky
  • voda
  • citron
  • sůl

Ve vyšší pánvi přivedeme vodu k varu, osolíme, zakápneme citronem, do vody vložíme i vymačkaný citron, naskládáme porce tresky a pozvolna 3–4 minuty vaříme, poté vyjmeme.

Příloha

  • čerstvé mladé zelí
  • zelený chřest
  • máslo
  • citron

V kastrolu rozehřejeme máslo, osolíme, zalijeme citronovou šťávou, vložíme na jemné proužky nakrájené zelí, chvilku podusíme (případně podlijeme troškou zeleninového vývaru) a přidáme vrchní části chřestu, osolíme a půl minutky povaříme.

Omáčka

  • zeleninový vývar z chřestu či jiné zeleniny
  • smetana

Do zeleninového vývaru vešleháme smetanu a zredukujeme.

Servírujeme porci zelí s chřestem, tresku a přelijeme trochou omáčky.

Zdroj: Treska se zelným salátem a smetanovou omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1470-treska-se-zelnym-salatem-a-smetanovou-omackou/ [On-line 12.08.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.