- 4 filety (po 125 – 150 g) z bílé tresky nebo jiné bělomasé ryby, bez kostí a kůže
- sůl a čerstvě pepř
- 1 pórek
- 4 karotky
- 2 kořenové petržele
- 4 jarní cibulky
- 6 brambor
- 4 polévkové lžíce čerstvých bylin (hodí se např. hladkolistá petržel, kopr, pažitka, estragon)
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- klínky citronu k podávání
Troubu předehřejte na 200°C. Filety tresky osušte, osolte a opepřete.
Brambory, mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na co nejtenčí plátky.
Pórek rozpulte, omyjte a nakrájejte na špalíky, cibulku na silnější plátky.
Z papíru na pečení vystříhejte 4 velké čtverce (tak, aby do něj šel zabalit velký talíř, pokud budete šetřit a ustřihnete je malé, budou se vám špatně balit) nebo udělejte kapsu podle návodu v Tipu. Rozdělte na ně brambory a zeleninu, osolte, opepřete, posypte polovinou bylinek a zakápněte troškou oleje a přidejte kus bylinky. Na lůžko ze zeleniny položte rybu, pokapejte olejem a pak zvedněte rohy papíru a svažte je abyste vytvořili měšec.
Pečte v troubě na plechu 20 -30 minut. Po upečení balíčky položte na talíře a ihned podávejte s klínky citronu. Jakmile rozvažte provázek, dejte do každého měšce ještě kousek másla a zbylé čerstvé bylinky.
Zdroj: Sobotní recepty pro sílu a zdraví; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/sobotni-recepty-pro-silu-zdravi?special=773951 [On-line 15.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář