reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Treska v měšci

  • 4 filety (po 125 – 150 g) z bílé tresky nebo jiné bělomasé ryby, bez kostí a kůže
  • sůl a čerstvě pepř
  • 1 pórek
  • 4 karotky
  • 2 kořenové petržele
  • 4 jarní cibulky
  • 6 brambor
  • 4 polévkové lžíce čerstvých bylin (hodí se např. hladkolistá petržel, kopr, pažitka, estragon)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • klínky citronu k podávání

Troubu předehřejte na 200°C. Filety tresky osušte, osolte a opepřete.

Brambory, mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na co nejtenčí plátky.

Pórek rozpulte, omyjte a nakrájejte na špalíky, cibulku na silnější plátky.

Z papíru na pečení vystříhejte 4 velké čtverce (tak, aby do něj šel zabalit velký talíř, pokud budete šetřit a ustřihnete je malé, budou se vám špatně balit) nebo udělejte kapsu podle návodu v Tipu. Rozdělte na ně brambory a zeleninu, osolte, opepřete, posypte polovinou bylinek a zakápněte troškou oleje a přidejte kus bylinky. Na lůžko ze zeleniny položte rybu, pokapejte olejem a pak zvedněte rohy papíru a svažte je abyste vytvořili měšec.

Pečte v troubě na plechu 20 -30 minut. Po upečení balíčky položte na talíře a ihned podávejte s klínky citronu. Jakmile rozvažte provázek, dejte do každého měšce ještě kousek másla a zbylé čerstvé bylinky.

Zdroj: Sobotní recepty pro sílu a zdraví; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/sobotni-recepty-pro-silu-zdravi?special=773951  [On-line 15.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.