- 6 vajec,
100 g másla,
200 g moučkového cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
150 g krupicového cukru,
350 g hladké mouky,
400 g třešní,
50 g hrubé mouky
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Za stálého tření postupně přidáme žloutky a třeme, až vznikne hladká pěna. Z bílků a krupicového cukru ušleháme pevný sníh. Pak obě hmoty lehce spojíme a vmícháme prosátou mouku. Vlijeme do hlubokého pekáčku vyloženého pečícím papírem. Na povrch poklademe vypeckované třešně obalené v hrubé mouce. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout v pekáčku, pak vyklopíme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/tresnova-bublanina-3-7-2009.html
Poslední tip, trik či komentář