reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Třešňová bublanina

  • 6 vajec,
    100 g másla,
    200 g moučkového cukru,
    1 balíček vanilkového cukru,
    150 g krupicového cukru,
    350 g hladké mouky,
    400 g třešní,
    50 g hrubé mouky

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Za stálého tření postupně přidáme žloutky a třeme, až vznikne hladká pěna. Z bílků a krupicového cukru ušleháme pevný sníh. Pak obě hmoty lehce spojíme a vmícháme prosátou mouku. Vlijeme do hlubokého pekáčku vyloženého pečícím papírem. Na povrch poklademe vypeckované třešně obalené v hrubé mouce. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout v pekáčku, pak vyklopíme.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/tresnova-bublanina-3-7-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.