Tři bruschetty
(4 porce)
- 150 g sýru Stracchino
150 g žampionů
hrst černých oliv
1 dl bílého vína
petrželka
rukola
bagetky
olej extra virgin
sůl
Houbová bruschetta:
V hrnci na olivovém oleji se stroužkem česneku orestujeme nakrájené žampiony, osolíme, přidáme nasekanou petrželku a zalijeme bílým vínem. Necháme vyvařit alkohol a můžeme podávat na vysušeném plátku bagetky. Pro lepší chuť zakápneme olivovým olejem.
Sýrová bruschetta:
V míse smícháme sýr a nasekanou rukolu, podle chuti dosolíme
a podáváme na vysušeném plátku bagetky.
Olivová bruschetta:
Olivy rozmixujeme a podáváme na vysušeném plátku bagetky.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Tris-di-bruschette/
Poslední tip, trik či komentář