reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tuňák a zelenina smažená v tempuře

Ingredience

  • Porce tuňáka
  • 1 plátek řasy nori
  • 4 ks zeleného chřestu
  • 1 mrkev
  • 4 houby shiitake
  • 100 g mouky tempura
  • Sodovka
  • 1 lžička sambalu
  • 1 žloutek
  • 600 ml oleje na smažení
  • 150 ml vody
  • 1 lžíce dashi
  • 1 lžíce rýžového vína
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • Bílá ředkev

Uděláme si těstíčko z tempury, sodovky, sambalu a žloutků. Vše vyšleháme a necháme odpočívat. Následně tuňáka a zblanšírovanou zeleninu namočíme v těstíčku a osmažíme v hrnci s olejem.

Dresing:

Svaříme vodu s dashi, přimícháme sójovou omáčku a rýžové víno. Dresing necháme zchladnout. Jakmile vychladne, nastrouháme do něj bílou ředkev.

Zdroj: Tuňák a zelenina smažená v tempuře; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2585-tunak-a-zelenina-smazena-v-tempure/ [On-line 25.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.