Ingredience
- Porce tuňáka
- 1 plátek řasy nori
- 4 ks zeleného chřestu
- 1 mrkev
- 4 houby shiitake
- 100 g mouky tempura
- Sodovka
- 1 lžička sambalu
- 1 žloutek
- 600 ml oleje na smažení
- 150 ml vody
- 1 lžíce dashi
- 1 lžíce rýžového vína
- 1 lžíce sójové omáčky
- Bílá ředkev
Uděláme si těstíčko z tempury, sodovky, sambalu a žloutků. Vše vyšleháme a necháme odpočívat. Následně tuňáka a zblanšírovanou zeleninu namočíme v těstíčku a osmažíme v hrnci s olejem.
Dresing:
Svaříme vodu s dashi, přimícháme sójovou omáčku a rýžové víno. Dresing necháme zchladnout. Jakmile vychladne, nastrouháme do něj bílou ředkev.
Zdroj: Tuňák a zelenina smažená v tempuře; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2585-tunak-a-zelenina-smazena-v-tempure/ [On-line 25.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář