- 1 konzerva tuňáka
- 5 vajec
- 2–3 lžíce cibule (podle chuti)
- 2–3 lžíce majonézy
- 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
- sůl
- pepř
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Cibuli nasekáme na jemno a odebereme 2 lžíce. Tuňáka scedíme a necháme okapat. Vychladlá vejce rozpůlíme a žloutky vydlabeme. Smícháme je s tuňákem, cibulí, petrželkou a majonézou. Podle chuti osolíme a opepříme. Když je třeba, přidáme i majonézu. Půlky vajec naplníme směsí, ozdobíme a vychlazené podáváme s pečivem.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tunakove-lodicky
Na pohled to bylo vypadalo hezky a určitě to bylo dobré.Na velikonoce vyzkouším.