reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Turecký jehněčí pilaf

4 porce

  • 400 g jehněčího ořezu, pupku nebo krku
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • 3 stroužky česneku
  • 300 g rýže Basmati
  • 700 ml jehněčího vývaru
  • 120 g sušené meruňky
  • 2 ks celé skořice
  • sůl

Na podávání

  • 80 g piniových oříšků
  • hrst čerstvé máty

Na oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, dozlatova ji opečeme a přidáme maso, které jsme předem nakrájeli na kostky a osolili. Důkladně opečeme, přidáme nakrájený česnek, propláchnutou rýži, opět osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme, vložíme krájené meruňky a kousky celé skořice. Zaklopíme a pozvolna dusíme doměkka.

Podáváme s nasucho opraženými piniovými oříšky a sekanou mátou.

Zdroj: Turecký jehněčí pilaf; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1328-turecky-jehneci-pilaf/ [On-line 06.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.