4 porce
- 400 g jehněčího ořezu, pupku nebo krku
- 1 cibule
- olivový olej
- 3 stroužky česneku
- 300 g rýže Basmati
- 700 ml jehněčího vývaru
- 120 g sušené meruňky
- 2 ks celé skořice
- sůl
Na podávání
- 80 g piniových oříšků
- hrst čerstvé máty
Na oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, dozlatova ji opečeme a přidáme maso, které jsme předem nakrájeli na kostky a osolili. Důkladně opečeme, přidáme nakrájený česnek, propláchnutou rýži, opět osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme, vložíme krájené meruňky a kousky celé skořice. Zaklopíme a pozvolna dusíme doměkka.
Podáváme s nasucho opraženými piniovými oříšky a sekanou mátou.
Zdroj: Turecký jehněčí pilaf; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1328-turecky-jehneci-pilaf/ [On-line 06.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář