2 porce
Ingredience
- 1 měkký plnotučný tvaroh ve vaničce
- 4 lžíce mléka
- 1 svazek ředkviček
- 1 vajíčko
- 1 svazek pažitky
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
- Kedlubna
- Slané kulaté krekry (sušenky nebo suchary)
Ředkvičky očistíme a nakrájíme na nudličky, nebo nastrouháme na struhadle. Začneme vařit vajíčka na hniličku, což odpovídá přibližně 4 minutám.
Mezitím v misce našleháme tvaroh s mlékem. Vajíčko vyndáme z kastrůlku a zchladíme, aby se zastavil proces vaření. Oloupeme mu horní část a lžičkou vydloubneme vnitřek do misky s tvarohem. Přidáme sůl, pepř, pár kapek oleje a promícháme.
Pokračujeme krájením pažitky. Do misky s tvarohem přisypeme většinu pažitky a většinu nakrájených ředkviček. Zbytek si necháme na dozdobení.
Nakrájíme kedlubnu na plátky. Pomazánku dáváme malou lžičkou na kedlubnu. Část pomazánky mažeme i na sušenky nebo suchárky. Povrch všech jednohubek ozdobíme zbylou ředkvičkou a pažitkou.
Zdroj: Tvarohová pomazánka s vajíčkem, ředkvičkami a pažitkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1645-tvarohova-pomazanka-s-vajickem-redkvickami-a-pazitkou/ [On-line 19.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář