na tvarohové knedlíky:
- čerstvé jahody
0,84 kg polohrubé mouky
0,34 kg dětské krupice
1 kg měkkého tvarohu
0,20 kg cukru moučky
2 vanilkové cukry
6 žloutků
0,24 kg másla
špetka soli
1 citrón
na ozdobu:
- tvrdý tvaroh
cukr moučka
máslo
lesní ovoce
skořicový cukr
máta
Z polohrubé mouky, krupice, tvarohu, cukru, žloutků, soli, citronové kůry a másla vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici asi půl hodiny odležet. Poté těsto vyválíme na plát silný asi půl centimetru, ze kterého formičkou nebo po vzoru našich babiček hrnečkem vykrajujeme kolečka a do těch balíme očištěné jahody. Knedlíky vaříme v lehce osolené vroucí vodě 7 až 10 minut. Servírujeme je se strouhaným tvrdým tvarohem smíchaným s moučkovým cukrem a přelité rozehřátým máslem. Chceme-li ovšem zazářit jako Vladimír, dozdobíme talíř čerstvým lesním ovocem, skořicovým cukrem a snítkou máty.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/96-tvarohove-knedliky-s-jahodami/
Poslední tip, trik či komentář