reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tvarohové knedlíky s jahodami

na tvarohové knedlíky:

  • čerstvé jahody
    0,84 kg polohrubé mouky
    0,34 kg dětské krupice
    1 kg měkkého tvarohu
    0,20 kg cukru moučky
    2 vanilkové cukry
    6 žloutků
    0,24 kg másla
    špetka soli
    1 citrón

na ozdobu:

  • tvrdý tvaroh
    cukr moučka
    máslo
    lesní ovoce
    skořicový cukr
    máta

Z polohrubé mouky, krupice, tvarohu, cukru, žloutků, soli, citronové kůry a másla vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici asi půl hodiny odležet. Poté těsto vyválíme na plát silný asi půl centimetru, ze kterého formičkou nebo po vzoru našich babiček hrnečkem vykrajujeme kolečka a do těch balíme očištěné jahody. Knedlíky vaříme v lehce osolené vroucí vodě 7 až 10 minut. Servírujeme je se strouhaným tvrdým tvarohem smíchaným s moučkovým cukrem a přelité rozehřátým máslem. Chceme-li ovšem zazářit jako Vladimír, dozdobíme talíř čerstvým lesním ovocem, skořicovým cukrem a snítkou máty.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/96-tvarohove-knedliky-s-jahodami/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.