reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tvarohové řezy „Rákóczi” – Menu První máj

6 porcí

  • ½ kg mouky
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva
  • 20 dkg sádla
  • 5 vajíček
  • ½ dl mléka
  • 20 dkg krystalového cukru
  • 1 kg tvarohu
  • 2 dl zakysané smetany
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 citron
  • 5 polévkových lžic práškového cukru
  • meruňková zavařenina
  • mleté vlašské ořechy

Mouku důkladně smícháme s práškem do pečiva a sádlem. K tomu přimícháme dva vaječné žloutky a 10 dkg cukru rozpuštěného v mléce. Těsto řádně prohněteme, vyválíme a necháme je odpočívat někde na chladném místě.

Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem, třemi vaječnými žloutky a 10 dkg krystalového cukru. Přistrouháme do toho i kůru z jednoho citrónu.

Odpočaté těsto potřeme meruňkovou zavařeninou a posypeme mletými vlašskými ořechy. Na to potom namažeme tvarohový krém. Nakonec moučník napůl upečeme při teplotě 180 °C.

Vaječné bílky s 5 polévkovými lžícemi cukru ušleháme, abychom získali tuhý sníh. Ten přijde na vrch moučníku, který pak vrátíme na 15 minut do trouby aby se nám při teplotě zhruba 120-140 °C dopekl. Až vychladne, rozkrájíme na řezy a podáváme.

Zdroj: TV Paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3666

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.