Těsto
- ¼ kg polohrubé mouky,
- ½ kostky droždí,
- 5 lžic cukru,
- 1 vanilkový cukr,
- 2 žloutky,
- kůru z 1 citrónu,
- 1/3 kostky másla (mírně rozpuštěného),
- 2 dcl mléka,
- sůl
Náplň
- 2 celá vejce,
- 5 lžic cukru,
- 1/3 kostky másla (mírně rozpuštěného),
- 2–3 kostky tvarohu,
- větší hrst rozinek,
- větší hrst kandovaného ovoce,
- větší hrst vlašských ořechů,
- trochu mléka
Drobenka
- 10 lžic polohrubé mouky,
- 10 lžic cukru písek,
- ½ kostky másla
Mouku, cukr, droždí, mléko, sůl, vejce, citrónovou kůru a máslo zamícháme a necháme vykynout. V míse smícháme tvaroh, vejce, máslo, rozinky, kandované ovoce a ořechy. Polohrubou mouku smícháme s cukrem a máslem a vytvoříme drobenku. Vykynuté těsto vyválíme na vymazaný plech, potřeme tvarohovou náplní a hojně posypeme drobenkou. Pečeme na 180–190 °C asi ½ – ¾ hodiny.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/tvarohovy-kolac.html
Poslední tip, trik či komentář