Suroviny
- polohrubá mouka 140 g
- máslo 80 g
- cukr 40 g
- žloutek 1 ks
Náplň
- měkký tvaroh 250 g
- máslo 1 lžíce
- žloutek 2 ks
- cukr dle potřeby
- vanilkový cukr 1 ks
- citronová kůra
- bílek 2 ks
- broskvový kompot
Anýzový peřinka (drobenka)
- drcený anýz 1 lžička
- polohrubá mouka 50 g
- máslo 25 g
Z prvních přísad uděláme těsto, vyválíme plát větší než je dno koláčové formy tak, aby se utvořil okraj vysoký asi 3 cm. Korpus upečeme ve středně teplé troubě na světlý odstín, vyndáme z trouby, potřeme tvarohovou náplní, kterou jsme si vymíchali z uvedených surovin, na ni položíme okapané půlky broskví a posypeme je nastrouhanou anýzovou peřinkou – drobenkou. Pak dáme ještě asi na čtvrt hodiny dopéct do trouby.
Zdroj: Tvarohový koláč s cizími broskvemi a anýzovou rozdrobenou peřinkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tvarohovy-kolac-s-cizimi-broskvemi-anyzovou-rozdrobenou-perinkou [On-line 10.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář